Božinović: Analizirat ćemo rezultate da nađemo razloge, a ne krivce za gubitak...

Božinović: Analizirat ćemo rezultate da nađemo razloge, a ne krivce za gubitak izbora

Podijeli

Sve su glasniji zahtjevi dijela HDZ-ovaca za promjenama. Dio njih najavljuje pohod na mjesto čelnog čovjeka stranke. Među istaknutijim članovima to su Davor Ivo Stier, Miro Kovač, Ivan Penava te ministar u Vladi Andreja Plenkovića, Oleg Butković. Složni su u tome da velik dio odgovornosti za poraz još uvijek aktualne predsjednice leži na premijeru koji se svojom politikom odmaknuo od tradicionalnih i konzervativnih vrijednost.

Uz premijera je danas čvrsto stao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručivši da je upravo on HDZ vratio u život nakon teške situacije u kojoj se stranka našla 2016. godine.

“Ovo su također izbori u kojima se on angažirao na strani kandidatkinje HDZ-a. Međutim, ovo su jednako tako i personalni izbori.” Najavio je da će provesti analize u stranci, ne da nađu krivce za poraz, već razloge. Na pitanje jesu li unutarstranački izbori u HDZ-u kraj za Andreja Plenkovića odgovara.

“Nikako. To se sigurno neće dogoditi kad god oni bili.”

Posebno loš rezultat Grabar-Kitarović ostvarila je u Zagrebu. Čak 60 posto birača svoj je glas dalo njenom protukandidatu Zoranu Milanović unatoč činjenici da je uz nju stao aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


“Ja nikad nisam podbacio na izborima u Zagrebu. Novinar: Jeste li mogli pomoći predsjednici puno više? O tom potom. Ima vremena.”

Podijeli