Blagoslovljena obnovljena kapelica Presvetog Trojstva u Hlapičini

Blagoslovljena obnovljena kapelica Presvetog Trojstva u Hlapičini

Podijeli

U naselju Hlapičina blagoslovljena je novo obnovljena kapelica Presvetog Trojstva, kapelica s jednom od najljepše oslikanih svodova u ovom dijelu Domovine i susjedstva.

Blagoslov je obavio domaći župnik i štrigovski dekan prečasni Ivan Herceg koji je minule nedjelje u filijalnoj crkvi Svete Ane u Hlapičini blagoslovio Svetohranište o čemu smo izvijestili u ponedjeljak.

Na kapelici je stavljena ili ugrađena nova stolarija od hrastovine te šalaporke, a sve je donacija Grada Mursko Središće, kojem teritorijalno Hlapičina pripada. Ličilačke radove obavio je mjesni mjastor Valent Žignić i to je njegova donacija. Žene hlapičanske uredile su unutrašnjost te okoliš kapelice koja se nalazi pokraj Županijske cete- Mursko Središće-Sveti Martin na Muri.

Prije ove obnove, zadnja je bila 2001. godine, kada su obnovljeni krovište, stavljena nova fasada te obavljena drenaža, a bio je to dar mjesne tvrtke Milena gradnja.

Nakon blagoslova i Svete mise, župnik prečasni Herceg zahvalio je Gradu Mursko Središće, majstorima, ženama i mještanima na svemu što su uradili, a svi su zadržani na kraćem druženju.

Podijeli