Blagoslovljen pil blaženog Alojzija Stepinca povodom 20. godišnjice osnutka župe sv. Antuna...

Blagoslovljen pil blaženog Alojzija Stepinca povodom 20. godišnjice osnutka župe sv. Antuna Padovanskog

Podijeli

U povodu 20. godišnjice od osnutka Župe svetoga Antuna Padovanskoga, a pod motom „Gradimo živu crkvu“ na čakovečkome jugu na Nedjelju Dobroga Pastira blagoslovljen je pil blaženog Alojzija Stepinca.

Pil je smješten uz dječje igralište i Ulicu Dragutina Tadijanovića, a blagoslovio ga je monsinjor Juraj Batelja, postulator kauze za proglašenje blaženog Alojzija Stepinca svetim. Jedan od ciljeva ove proslave je širenja pobožnosti prema svecu kardinalu Stepincu.

Vjetrovito i kišovito vrijeme spriječilo je slavljenje svete mise na otvorenom, stoga je u 18 sati blagoslovljen pil, a sveta misa slavljena je u crkvi svetoga Antuna Padovanskoga u 19 sati.

U nadahnutoj propovijedi mons. Juraj Batelja pobliže nam je osvijetlio lik blaženika čijem se moćnom zagovoru utječu mnogi štovatelji i čekaju njegovo proglašenje svetim. Stepinčev lik dao nam je sv. Ivan Pavao Drugi proglasivši ga blaženim na Mariji Bistrici, a kip blaženika osvješćuje nas da budemo vjernici jer je potrebna jakost svjedočenja biti u Gospodinu.

Na kraju misnoga slavlja fra Tomislav Božiček, župnik zahvalio je svojim župljanima koji su sudjelovali u pripremama misnoga slavlja i blagoslova pila te svim materijalnim darovateljima pila. Gđa. Nataša Kralj član Župnog ekonomskog vijeća također je zahvalila monsinjoru Batelji i predala mali znak pažnje, a to je kip svetog Antuna Padovanskog, rad akademskog kipara Josipa Poljana.

Podijeli