Beroš: U zadnjih 24 sata imamo manje oboljelih nego prethodnih dana

Beroš: U zadnjih 24 sata imamo manje oboljelih nego prethodnih dana

Podijeli

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je drugi smrtni slučaj od koronavirusa. U Hrvatskoj je 495 zaraženih koronavirusom, što je povećanje od 53 bolesnika u posljednja 24 sata. Evo što je još rekao ministar Beroš.

“Još je prerano zaključivati o trendovima, ali ako tih 53 bolesnika kompariramo s jučerašnjim povećanjem koje je bilo 63 ili prekjučerašnjim koje je iznosilo 69 ili onim povećanjem od dan ranije koje je iznosilo 71 na neki način ipak smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate. Nažalost došlo je do drugog letalnog ishoda jer je tijekom jutra preminuo bolesnik koji je imao 74 godine, koji je iz Zagreba i koji je bio onkološki bolesnik. Izražavamo sućut njegovoj obitelji. Suosjećamo sa svim bolesnicima i njihovim obiteljima. Moramo se zajedno boriti protiv ove infekcije.”

O stanju ostalih bolesnika na respiratoru izvijestila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, Alemka Markotić.

“Trenutno imamo još osam bolesnika na respiratoru, od toga jedan čeka laboratorijski test, ostalih sedam zasad nisu u kritičnom stanju. Kao što sam jutros rekla, svatko tko je na respiratoru predstavlja teškog bolesnika.”

U Biogradu ipak neće biti uvedena karantena, rekao je šef HZJZ, Krunoslav Capak.

“Bolnica će biti ispražnjena i dezinficirana. Većina ljudi koji su bili kontakti ova dva oboljela liječnika žive izvan Biograda, 12 žive u Biogradu. U ovom slučaju karantena ne bi imala smisla, epidemiološka obrada je završena, mjere su propisane.”

Podijeli