Bernardić: SDP ima plan za rast mirovina

Bernardić: SDP ima plan za rast mirovina

Podijeli

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Trogiru je najavio plan za povećanje mirovina kojim bi mirovina odmah mogla biti veća za 300 kuna.
Dok europski umirovljenici idu na ljetovanja i zimovanja, naši ostaju kod kuće i jedva spajaju kraj s krajem, rekao je.

“Naš plan kojim želimo vratiti dostojanstvo umirovljenicima i kojim želimo da prosječna mirovina u Hrvatskoj naraste 300 kuna odmah. To je moguće, realno i ostvarivo. Za nas je mirovina pravo proizašlo iz minulog rada, a ne milostinja, kako je žele prikazati vladajući”, rekao je Bernardić.

Uz Bernardića je bio i predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić. Ta stranka podržat će SDP-ovu listu za europske izbore, a Grujić je pojasnio zašto.

“Mirovinska reforma SDP-a kaže – umirovljenicima ćemo vratiti dostojanstvo, za puni radni staž dostojna mirovina za dostojan život. Mirovina u prosjeku plaće od 75 posto. To je dovoljno da se vrati dostojanstvo življenja u mirovini”, rekao je Grujić.

Tom prilikom Bernardić je komentirao izjavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će „bogataše kojima je oprostio dugove tjerati do Strasbourga“.

“Velika je nepravda opet na sceni, nepravda prema građanima koji svakodnevno gledaju odluke Vlade kojima je omogućila da se otpišu dugovi bogatima. Bandić je samo izvršitelj te politike”, smatra Bernardić.

Podijeli