Bernardić: Nužno je ograničiti trošenje državnog novca

Bernardić: Nužno je ograničiti trošenje državnog novca

Podijeli

SDP je predložio mjere za spas gospodarstva zbog posljedica koronavirusa. Vladi će između ostaloga predložiti oslobađanje većine parafiskalnih nameta poduzetnicima, kao i prijedlog izmjene i dopune Zakona poreza na dobit.
Predsjednik stranke Davor Bernardić poručio je da krizu zbog pandemije koronavirusa koriste razni profiteri.

“Zbog toga je nužno ograničiti trošenje državnog novca, posebno na besmislene i skupe javne nabave, jer nam treba svaka kuna za socijalno ugrožene, bolesne, za funkcioniranje zdravstva i isplatu mirovina.”

SDP će predložiti i zakon o dopuni Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, najavio je Gordan Maras. Predlažu povećanje naknade u slučaju karantene zbog koronavirusa na iznos prosječne plaće, kao i plaćeni dopust za roditelje koji ostaju kod kuće s djecom.

“Da se omogući na trošak države da ljudi ostanu doma do iznosa od 4250 kuna. Kako bi omogućili obiteljima koji imaju dvoje zaposlenih, a nemaju kome povjeriti skrb o svojem djetetu, ne samo voljom poslodavca, nego da mogu sami otvoriti bolovanje.”

SDP je također pozvao Vladu da donese Zakon o saniranju posljedica potresa u Zagrebu i okolici kako bi se što prije sanirali oštećeni domovi. Stranka će svoj paket zakona uskoro predstaviti Saboru.

Podijeli