Bernardić: Nije ovo rekonstrukcija Vlade, nego prikrivanje kriminala

Bernardić: Nije ovo rekonstrukcija Vlade, nego prikrivanje kriminala

Podijeli
Potaknuti brojnim aferama ministara, sad već nekih i bivših, SDP-ovci su predstavili svoj plan za borbu protiv korupcije. Šef SDP-a Davor Bernardić je nabrojio neke stavke tog plana.

“Utvrđivanje porijekla imovine, želimo strožu kontrolu javne nabave, inzistirat ćemo na transparentnosti financiranja izbornih kampanja, postrožit ćemo kontrolu imovinskih kartica, Povjerenstvo za sukob interesa kompletno ćemo osloboditi političkog pritiska i utjecaja bilo kakve vrste, ali to je tek dio posla koji trebamo napraviti. Da bismo vratili povjerenje građana u Hrvatsku i zaustavili iseljavanje, prvo moramo vratiti povjerenje građana u institucije naše zemlje”.Željko Jovanović je napomenuo da se u plan mogu uključiti i građani i da ga namjeravaju predstaviti u Saboru.

“Od HDZ-a, stranke opasnih namjera, preko HDZ-a čiji je vrh bio političko-zločinačkna organizacija dokazana u Fimi Mediji nepravomoćno presuđena i to je dovoljno. Došli smo do do najnovije Plenkovićeve rekonstrukcije korupcijske hobotnice koja će nastaviti gristi hrvatsko društvo i budućnost”.Potom se Bernardić konkretno osvrnuo na rekonstrukciju Vlade.

“To što su svi ministri za koje smo tražili opoziv maknuti, to znači da smo imali pravo da su bili duboko upteljani i osumnjičeni za korupciju. Nažalost, to nije naša pobjeda, to je poraz Hrvatske, demokratskog sustava i poraz neovisnih institucija. Ovo nije rekonstrukcija, ovo je prikrivanje kriminala”.Izjavio je da je Plenković trebao sebe smijeniti, što nije učinio, nego smijenio korumptivne ministre. Pita se čemu dvostruka mjerila.

“Jedina pravedna rekonstrukcija u interesu građana jest da se mandat vrati građanima i da se raspišu prijevremeni izbori i to tražim. Situacija u Hrvatskoj je dramatična, alarmantna, katastrofalna i zabrinjavajuća. Zemlja je u potpunom rasulu”.Upitan kako gleda na to da je Zdravko Marić, s obzirom na vezu s aferom Borg postao potpredsjednik Vlade, šef SDP-a je odgovorio:

“Očito onaj tko je dublje upetljan u aferu napreduje ili je nagrađen odlaskom u Saboru, dobivanjem zastupničkog imuniteta, odlaskom na mjesto potpredsjednika Vlade. Plenković honorira, nagrađuje, stimulira i potiče korupciju”.Podsjetimo da su SDP-ovi zastupnici potpisali MOST-ov zahtjev za smjenom ministra Milana Kujundžića kojeg je ova rekonstrukcija zaobišla. Bernardić da će biti zanimljivo vidjeti kako će sutra u Saboru glasati koalicijski partneri o novim ministrima i istaknuo da je žalosno da je Plenkoviću moralnu lekciju održala stranka koju podržava tek dva posto građana – HNS.

“SDP će sutra još jednom upozoriti na kriminalne aktivnosti koje će se sutra odvijati u Saboru i pozvat ćemo sve da ne sudjeluju u kriminalnim radnjama”.

Podijeli