Bernardić: Kurz i Weber opalili su šamarčinu Andreju Plenkoviću

Bernardić: Kurz i Weber opalili su šamarčinu Andreju Plenkoviću

Podijeli

Predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić poručio je danas na konferenciji za medije u Puli kako je Hrvatska zadnja u EU-u po iskorištenosti sredstava iz fondova EU-a.”“Ova Vlada nije uspjela iskoristiti više od 70 posto europskih sredstava! Pedeset milijardi eura koje nam stoje na raspolaganju iz Europske unije ova vlada nije iskoristila. To je sramotno i skandalozno!”, istaknuo je Bernardić te rekao kako je europski uspjeh Plenkovićeve vlade samo mit, stoji u priopćenju Restart koalcije koje prenosimo u cijelosti.

““Ovih smo dana imali priliku čitati različite pompozne najave predsjednika Vlade kako će Europska unija dodatno pomoći Hrvatskoj s 10 milijardi eura. Jučer ga je demantirao njegov navodni prijatelj Sebastian Kurz koji je rekao da Austrija sigurno neće dopustiti takvu pomoć. Plenkovićeva ideja o turističkom koridoru pokazuje loš utjecaj Plenkovića i njegove Vlade u Europskoj uniji”, rekao je Bernardić te podsjetio kako je Manfred Weber izjavio da je koridor između Njemačke i Hrvatske u turističkom smislu glupost.

“Toliko o utjecaju Hrvatske u Bruxellesu i utjecaju Plenkovića u Europskoj uniji. To je mizeran utjecaj koji gotovo da i ne postoji budući da su mu njegovi navodni prijatelji Kurz i Weber opalili šamarčinu”, oštar je bio Bernardić.

Osvrnuvši se na najnoviju aferu ministra okoliša i energetike, rekao je kako je jasno da je HDZ-ov predizborni program za sljedeće četiri godine korupcija. “Opet ministar Ćorić i opet nova afera, ovog puta vjetroelektrane. Indikativno je zamisliti da se ministar Ćorić, koji je autor HDZ-ovog programa za izbore, našao u novoj aferi.” Bernardić je istaknuo kako je beskompromisna borba protiv korupcije je nešto na čemu će inzistirati.

Na prozivke premijera Plenkovića Bernardić je odgovorio kako premijer treba prvo počistiti u svojem dvorištu.

“Prije svega neodgovorno je od predsjednika Vlade da upravlja radom državnih institucija progona. Vidim da premijer spominje uhićenja u kontekstu SDP-a, a nije spomenuo neke od svojih prvih suradnika, onih 11 ministara koji su otišli iz Vlade zbog sumnje na korupciju. Nije spomenuo ni svojeg prvog i najvjernijeg koalicijskog partnera Milana Bandića koji je optužen za različite afere. Od pet optuženika koji se trenutno nalaze u istražnom zatvoru u Remetincu njih četiri članovi su HDZ-a. Korupcija u Hrvatskoj ne smije stanovati! Pametnome dosta!”, zaključio je Bernardić.”

Podijeli