Bernardić iz Ogulina poručio: Ako SDP pobijedi na izborima, ja ću biti...

Bernardić iz Ogulina poručio: Ako SDP pobijedi na izborima, ja ću biti premijer

Podijeli

U slučaju pobjede SDP-a na parlamentarnim izborima premijer će biti predsjednik stranke Davor Bernardić. Objasnio je to on sam u Ogulinu, gdje je stranka održala operativni sastanak za nadolazeće izbore.

“Ono što je izuzetno važno reći je da je u prošlosti bilo određenih eksperimenata, ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj Europi i to se pokazalo izuzetno nesupješnim. Da, ja sam kao predsjednik SDP-a, kao i uvijek do sada, kandidat za predsjednika Vlade.”

Bernardić je rekao kako bi prema građanima bilo najpoštenije da se parlamentarni izbori održe što prije jer Sabor u ovom sastavu ne predstavlja volju građana, budući da je, kako kaže, čak 28 zastupnika promijenilo svoje dresove. Dodaje da SDP već završava svoj izborni program i kreće u razgovore s koalicijskim partnerima.

“Cilj nam je vratiti povjerenje u institucije, ali vratiti i nadu građanima u Hrvatskoj. Inzistirat ćemo na većim plaćama i mirovinama i na jednakom i pravednom društvu za sve, a to prije svega podrazumijeva beskompromisnu borbu protiv korupcije i borbu za reformu pravosuđa.”

Podijeli