Bernardić: Da bi Hrvatska bila zemlja sa stavom treba nam jak predsjednik,...

Bernardić: Da bi Hrvatska bila zemlja sa stavom treba nam jak predsjednik, ali i jaka Vlada

Podijeli

Uoči predizbornog skupa predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića u Tvornici kulture, predsjednik SDP-a najavio je punu podršku Zoranu Milanoviću:

“Da bi Hrvatska bila zemlja sa stavom treba nam jak predsjednik, ali i jaka Vlada. Nažalost, sadašnja predsjednica je slaba, Vlada je slaba, opterećena vlast korupcijom i skandalima, nisu u stanju provesti reforme i zaštititi građane. Zbog toga su predsjednički izbori prilika za nužne promjene u Hrvatskoj, a nastavak tog procesa je pobjeda koalicije na parlamentarnim izborima.”

Naveo je Bernardić i što je to što Milanović može ponuditi, a da još nije viđeno.

“Iskustvo, dignitet, dostojanstvo, sve ono što treba imati predsjednik, a pogotovo stav i jakost u u odnosu i prema susjedima i prema ključnim problemima i izazovima naše zemlje.”

“SDP- ova cijela stranačka infrastruktura je uključena u kampanju i uvjereni smo u njegovu pobjedu”, ističe Bernardić i dodaje “presudit će volja građana”. Nije želio komentirati najavu ulaska Tomislava Karamarka u unutarstranačke izbore HDZ-a, ali je komentirao prijedlog o ukidanju Dana antifašističke borbe.

“To je potpuno neprihvatljivo i skandalozno. Dan antifašističke borbe treba ostati državni praznik i sad i zauvijek. Antifašizam je upisan u temelje Hrvatskog Ustava kao i državnost i zato mi u SDP-u predlažemo da se dan neovisnosti ne dira jer 8.listopada 1991. godine su prekinute sve državnopravne sveze sa bivšom Jugoslavijom i tim činom je Hrvatska postala neovisna država.”

“Predlažemo, budući da je 30. svibnja osnovan, formiran prvi višestranački sabor RH, a 30. svibnja se dosad slavio kao Dan hrvatskog Sabora. Budući da je taj saziv sabora udario temelje RH da se 30. svibanj zove dan Republike Hrvatske. To ima puno veći značaj i snagu i simboliku od Dana državnosti.”

Podijeli