Beljak o koronavirusu: Država je primjereno reagirala, vjerujem i ministru i struci

Beljak o koronavirusu: Država je primjereno reagirala, vjerujem i ministru i struci

Podijeli

Šef HSS-a i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak rekao je da u Samoboru pokušavaju slijediti upute Stožera civilne zaštite oko koronavirusa te naglasio da nema mjesta za paniku.

“Ponašajmo se onako kako bi se trebali ponašati svi odgovorni građani u Hrvatskoj kako bi spriječili situaciju u kojoj se nažalost danas nalazi Italija.”

Pojasnio je i poduzete mjere:

“Preporučili smo da nema okupljanja većih od sto ljudi. Zatvorili smo sajmišta, tržnicu. Razmišljamo da se pripremimo za zatvaranje škola i online nastavu. Spremni smo štogod se dogodi ništa nas neće iznenaditi. Nismo napravili ništa specijalno, drugčije od onoga što je preporuka svim gradovima i općinama u Hrvatskoj.”

Beljak smatra da bi Vlada, kako bi smanjila tenzije, trebala pozvati sve političke stranke u Hrvatskoj i napraviti zajednički krizni stožer i prevenirati fake news kojih su društvene mreže prepune. Na pitanje treba li obustaviti rad Sabora, kaže:

“Mislim da ne. Sabor je tak i tak uvijek prazan tak da tu nema problema.”

Smatra da nema smisla zatvoriti granice te da je država primjereno reagirala u posljednja 24 sata.

“Mislim da je trenutačna politika ljudi koji vode Hrvatsku na razini onoga što se očekuje. Ponavljam bilo bi dobro da se skupe sve političke stranke i da se zajednički reagira, a ne da se izvlače neki politički poeni i da neko kaže mi bi to drukčije. Nisam liječnik, nisam stručnjak. U ovom slučaju vjerujem i ministru i struci.”

Podijeli