Belgija prekinula nogometno prvenstvo, UEFA: Zemlja koja ne završi prvenstvo neće igrati...

Belgija prekinula nogometno prvenstvo, UEFA: Zemlja koja ne završi prvenstvo neće igrati u Europi

Podijeli

Gotovo sve europske nogometne lige miruju zbog koronavirusa, a nastavak sezone i dalje je neizvjestan. Belgija je stoga odlučila prekinuti svoje prvenstvo i proglasiti prvaka, time je postala prva zemlja u Europi koja je zaključila nogometnu sezonu. Trofej je otišao u vitrine Club Bruggea za kojeg igra naš Matej Mitrović.

Belgijci tako nisu poslušali preporuku UEFA- e koja je poručila da nogometni savezi ipak pokušaju privesti sezonu kraju.

I u susjednoj Nizozemskoj razmišljaju o završetku prvenstva, tu ideju prvenstveno podržava Ajax. Tamošnji nogometni savez nada se da će natjecanje početi u lipnju te da će se sezona završiti do 3.kolovoza. Međutim, takvo razmišljanje naišlo je na negodovanje pojedinih klubove, a prije svega Ajaxa i direktora Marca Overmarsa. Kraj se zone navodno žele i AZ Alkmaar te PSV Eindhoven.

Burna reakcija UEFA-e na završetak Belgijskog prvenstva. Europski nogometni savez inzistira da se sve lige u Europi završe do kraja, a oni koji to ne naprave po tom naputku neće participirati u Ligi prvaka ili Europskoj ligi. Odluku kod čelnika UEFA-e potaknula je Belgija koja je zbog koronavirusa prekinula prvenstvo proglasivši prvakom Club Brugge.Predsjednik Aleksander Čeferin smatra da bi se tijekom lipnja, srpnja i kolovoza morala završiti nacionalna prvenstva u svim ligama, a nakon toga krenula bi natjecanja u eurokupovima.

Podijeli