Bandićev Klub odustao od prikupljanja potpisa za opozivu ministrice Divjak

Bandićev Klub odustao od prikupljanja potpisa za opozivu ministrice Divjak

Podijeli

Saborski klub Milana Bandića ipak je odustao od prikupljanja potpisa za glasanje o opozivu ministrice znanosti Blaženke Divjak. Bandićevcima je za pokretanje opoziv potreban 31 potpis, a jasnu odbijenicu danas su dobili iz svih oporbenih stranaka.

Nakon što nije uspio u svom naumu da pokrene smjenu ministrice Divjak, Milan Bandić je bez puno riječi izjurio sa sastanka Kluba stranke.
“Hvala. Što bih trebao? Plakati? Vi ćete mene sad tjerati da se rasplačem”, dobacio je Bandić.

Pred novinare je umjesto njega stao predsjednik Kluba Robert Jankovics. Sastanak je okarakterizirao kao živahan i zanimljiv, a onda je objavio jednoglasan zaključak. “Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, nezavisnih zastupnika u ovoj fazi neće pokrenuti postupak prikupljanja potpisa za opoziv ministrice Divjak”, rekao je.

Tvrdi da o razlogu odustajanja nisu razgovarali. No, danas je iz svih oporbenih stranaka stigla jasna odbijenica. HSS-ovac Krešo Beljak i Mostovac Nikola Grmoja. “Ne znam koji bi se to Bandićev zastupnik usudio doći u Klub HSS-a. Zbog svega onoga što se događalo. Vi znate da su tamo ljudi koji su u ime HSS-a dobili povjerenje pa se kasnije predomislili i kao žetončići prešli u taj neki nepostojeći Klub”, poručio je Beljak.

“Mi nećemo dati potpise ako bude glasovanje o opozivu ministrice. mi ćemo kao opozicija što je logično glasati za opoziv. Ali ih nećete pogurati? Nećemo ih pogurati”, rekao je Grmoja.

Isti stav i u najjačoj oporbenoj stranci. Zastupnik SDP-a Arsen Bauk.

“Zaključak našega kluba je da nećemo potpisati, a ako skupe dovoljno potpisa i to dođe da na raspravu da ćemo glasati za opoziv”, rekao je Bauk.

Evo kako činjenicu da jedan koalicijski partner pokušava srušiti ministra u Vladi vidi ministar gospodarstva Darko Horvat.

“Uvijek je u koalicijskom potencijalu bilo različitih razmišljanja. Ima ih i u ovom predmetu, ali uvijek je to do sada završilo dogovorom. Tako će i u ovom predmetu završiti dogovorom”, smatra Horvat.

Da dio vladajuće većine inzistira na smjeni ministrice iz redova njegove stranke cinično je prokomentirao zastupnik Milorad Batinić.

“Pustite Bandića neka popravlja mostove, a mi hajdemo o ozbiljnim stvarima razgovarati. Ja sam u nekoliko navrata komentirao što imam oko toga, ali velim to je iracionalno ponašanje”, poručuje.

A ministrica je u jutarnjim satima, dok još nije bilo naznaka da će Bandićevci odustati od njene smjene, smireno poručila..

“Ja ću parafrazirati jedan naš posebni bend – Ništa mi neće ovaj dan pokvariti”.

Na pitanje čime je razljutila zagrebačkog gradonačelnika Divjak odgovara:

“Ne znam, ako vi saznate, molim vas javite mi”.

Podsjetimo, smjenu ministrice Bandić je prošloga tjedna javno zatražio od premijera pozvavši ga da povuče “državnički potez”. Nadležne institucije je pak pozvao da provjere podatke vezane uz izradu metodičkih priručnika. Upozorio je i da je u ovoj školskoj godini nabavljeno osam tisuća tableta po cijeni od tisuću kuna po komadu dok se novi mogu kupiti po cijeni od 500 kuna, dakle upola jeftinije.

Podijeli