ATLETIKA Bronca za Matiju Novaka i Filipa Vučenika

ATLETIKA Bronca za Matiju Novaka i Filipa Vučenika

Podijeli

Nakon Splitskog državnog kadetskog prvenstva dva uzastopna vikenda bila su rezervirana za starije uzraste i to oba puta u Rijeci na stadionu Kantrida. Razlog selidbe najboljih atletičara na jug Hrvatske bila je nemogućnost održavanja natjecanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, budući da se na jedine tri postojeće lokacije u isto vrijeme odvijaju radovi na sanaciji atletskih borilišta.

Novu atletsku tartan stazu tako će tijekom ovog ljeta dobiti stadion Mladosti na Savi u Zagrebu, Stadion Slobode u Varaždinu i što posebno veseli, stadion Mladosti u Čakovcu. Zbog ovog je razloga ASK Split bio domaćin državnog prvenstva za kadetkinje i kadete, a AK Kvarner u dva je uzastopna vikedna ugostio najbolje juniorke i juniore te mlađe juniorke i juniore.

Na ova dva juniorska natjecanja od međimurskih atletičara nastupili su samo članovi AK Međimurje Čakovec a odlične nastupe okrunili su sa dvije medalje i to na natjecanju mlađih juniora. Obje medalje bile su brončanog sjaja a osvojili su ih Matija Novak u utrci na 200 m i Filip Vučenik u troskoku.

Matija je 200 m trčao u vremenu svog osobnog rekorda koji sada iznosi 23,33 sekunde. Rekordni su bili njegovi nastupi i u skoku u dalj u kojem je osvojio 5. mjesto sa preskočenih 6 metara i 33 centimetara te u utrci na 100 m u kojoj je također bio 5. a štoperica se zaustavila na izvrsnih 11,38 sekundi.

Drugo brončano odličje osvojio je Filip Vučenik koji je u troskoku preskočio 13 metara i 8 centimetara, što je i daljina njegovog osobnog rekorda. Odlične nastupe ostvarili su i Ana Dobša koja je na 1500 m osvojila četvrto mjesto te na 800 m peto mjesto, šesti je u utrci na 1500 m bio Lovro Žbulj dok je na sedmom mjestu utrku na 400 m završio Ivan Dujić.

Podijeli