Ariana Grande stiže s novim studijskim albumom – „thank u, next“

Ariana Grande stiže s novim studijskim albumom – „thank u, next“

Podijeli

Već se nakon prvog slušanja može osjetiti kako su pojedine pjesme nastale pod jakim utjecajem trapglazbe, ali i dalje je glavni adut čitavog albuma jedinstven Arianin glas. Pjevačica je na snimanju surađivala s producentima koji su zaslužni za neke od najvećih svjetskih hitova posljednjih godina. Među njima su se našli Happy Perez (Miguel, Future, Jessie Ware), Pop Wansel (Nicki Minaj, Rihanna, Usher) i Tommy Brown (Travis Scott, 2 Chainz, Fifth Harmony).

 

Već smo do sad imali priliku poslušati neke od pjesama s novog albuma. Jedna od njih je ” 7 rings”, koja je 24 sata nakon objave na streaming servisu Spotify poslušana više od 14 milijuna puta. Time je postavila novi rekord, budući da do sad nijednom izvođaču u streaming povijesti to nije pošlo za rukom. Pjesma je dobila i službeni videospot, koji je u manje od mjesec dana pregledan više od 135 milijuna puta:

 

To nije jedini rekord koji je pjevačica oborila. Nakon što je njen hit “thank u, next” dospio na prvo mjesto Billboard Hot 100 ljestvice, pripadajući je videospot pjesme u 24 sata pogledan više od 50 milijuna puta, čije me je oborio rekord za najgledaniji video u jednom danu. Samo dva mjeseca nakon objave, spomenuti se spot velikom brzinom bliži broju od 300 milijuna pregleda:

 

Ariana Grande svoju karijeru je započela na Broadwayu u mjuziklu „13“, a svjetsku slavu dobila je u seriji „Victorious“. Svoj debi album, „Yours Truly“ predstavila je 2013. godine, a vodeći singl „My Way“ ubrzo je osvojio glazbene ljestvice i smjestio se na prvo mjesto Billboard Top 200 liste. Slične uspjehe ponovila je i s ostalim albumima, a za dio slave zaslužan je i njezin vokalni raspon zbog kojeg su je uspoređivali i s legendarnom Mariah Carey.

 

„thank u, next“ – popis pjesama:

imagine

needy

NASA

bloodline

fake smile

badidea

make up

ghostin

in my head

7 rings

thank u, next

break up with your girlfriend, i’m bored

Podijeli