Antigenski test na SARS-CoV-2 virus dostupan u Poliklinici Medikol

Antigenski test na SARS-CoV-2 virus dostupan u Poliklinici Medikol

Podijeli

NOVA TEHNOLOGIJA U ODREĐIVANJU ANTIGENA VIRUSA! U Hrvatskoj su sada dostupni brzi antigenski testovi na SARS-CoV-2 virus. Pouzdani kromatografski imunološki testovi za kvalitativno otkrivanje specifičnih antigena SARS-CoV-2 prisutnih u nazofarinksu.

Takvo testiranje možete obaviti u Poliklinici Medikol u Čakovcu na adresi Prešernova 13.

O Antigen testu

Testiranje se izvodi uzimanjem obriska sluznice nazofarinksa/nosa, a rezultati su vidljivi već nakon 15 minuta od testiranja. Antigen test pronalazi proteine koji su strukturni ili funkcionalni dijelovi virusa te su specifični za taj virus. Ako je traženi antigen prisutan u dovoljnim koncentracijama u uzorku, vezat će se sa specifičnim antitijelima i proizvesti vidno prepoznatljiv signal na test pločici. Ovaj test će davati odgovor na pitanje o postojanju virusnog proteina, antigena (pozitivan test) u uzetom uzorku brisa, ili ga nema (negativan test). U  slučaju postojanja simptoma bolesti i negativnog nalaza na antigen testu ne isključuje se infekcija virusom COVID-19 te se mora učiniti dodatna provjera RT-PCR-om.

Iako nisu osjetljivi kao molekularni PCR testovi koji detektiraju ciljnu virusnu DNA ili RNA kako bi ukazali na prisutnost virusa u uzorku, antigen testovi imaju visoku osjetljivost (97%) i specifičnost (100%). Najpouzdaniji test je i dalje PCR test, međutim, na temelju istraživanja provedenim na Nastavnom zavodu „Dr. Andrija Štampar“, podudarnost antigenskog testa i PCR-a je odlična.

Bez obzira jesu li simptomi prisutni ili ne, test će prepoznati virus i omogućiti selekciju koje su osobe inficirane i zarazne te trebaju li  biti izolirane.

Cijena testiranja

Cijena testiranja za određivanje antigena SARS-CoV-2 iznosi 300 kn

Lokacije testiranja

Testiranje možete obaviti u Poliklinici Medikol u Čakovcu na adresi Prešernova 13.
Uzimanje uzoraka provodi se po principu DRIVE-IN.

Čakovec, Franca Prešerna 13

U Čakovcu svakog radnog dana od 12:00h do 14:00h.

Autom dolazite na stražnje parkiralište do označenog mjesta. Ne izlazite iz auta. Ako dolazite pješke dođite do tog istog označenog mjesta. Na testiranje je potrebno doći s maskom, a svoj identitet dokazujete osobnom iskaznicom.

Prethodno naručivanje je potrebno

Testiranje se provodi uz obaveznu najavu pozivom na broj telefona 0800 78 78 ili naručivanjem na termin preko e-maila info@medikol.hr na osobni zahtjev isključivo uz avansno plaćanje Internet bankarstvom ili uplatnicom.

PREUZIMANJE OBRASCA:

Dokaz o plaćanju, popunjeni obrazac s privolom za elektronsko slanje rezultata testiranja poslati na e-mail info@medikol.hr ili popunjeni obrazac donijeti sa sobom na testiranje. Obrazac možete preuzeti ovdje – OBRAZAC DRIVE IN.

Podijeli