Andrej Grozdanov & Friends “An Acoustic Christmas”

Andrej Grozdanov & Friends “An Acoustic Christmas”

Podijeli
Bono Records s ponosom predstavlja izlazak novog instrumentalnog albuma «Andrej Grozdanov & Friends – An Acoustic Christmas» na kojemu se nalaze najpoznatije Božićne pjesme iz raznih tradicija, a na kojem gostuju vrsni gitaristi Phil Keaggy (USA), Vlatko Stefanovski (MK), Zoran Majstorović (HR), Martin Moro (AT) i John Stowell (USA) okupljeni oko hrvatskog gitarista suvremene duhovne glazbe Andreja Grozdanova.

Osim što su izvođači došli iz raznih zemalja Europe i svijeta, pjesme na albumu su također ušle u kanon Božićnih standarda iz raznih tradicija svijeta. Od Njemačke, Engleske, Amerike i Francuske pa do originalnih drevnih i dobro poznatih skladbi kao što su Silent Night, O Holy Night, Little Drummer Boy, O Come O Come Emanuel, The First Noel i mnoge druge drage i neprolazne skladbe koje bi trebale dati zvučnu pozadinu jednom od najposebnijih doba godine.

Album odiše gitarističkim tonovima uz pratnju benda kojeg čine Borko Rupena (udaraljke) i Bojan Skočilić (kontrabas). No album donosi i druge soliste, Antuna Stašića na violini, Roberta Mikuljana na krilnici i trubi te Doriana Cuculića za klavirom. Svaki instrumentalist je pomno odabran kako bi dao poseban ton ovome albumu.

Album je snimljen u Rijeci a producent i aranžer albuma je Zoran Majstorović, dobitnik nagrade «Status» (Najbolji etno instrumentalist), nagrade «Damir Dičić» (Najbolji hrvatski jazz gitarista) kao i dobitnik nagrade «Miroslav Sedak Benčić» kao najbolji skladatelj i aranžer. Snimatelj i mix majstor je također priznati riječki gitarista Matej Zec.

Album se može nabaviti na stranicama Bono Recordsa www.bonorecords.com, a naći će se i na policama knjižara Verbum u svim većim hrvatskim gradovima.


Andrej Grozdanov je diplomirao gitaru na prestižnom Guitar Institute Of Technology (GIT) pri Musicians Institute (MI) u Londonu a koji je trenutno je smješten u Los Angelesu, USA. Andrej je imao prilike studirati sa glazbenicima sljedećih umjetnika: Sting, George Michael, Michael Jackson, Red Hot Chilli Papers, Beatles, Frank Zappa i mnogim drugima. Gitarista je grupe Kristina koja je snimila izuzetno zapažen album Kao ruža, a koji je dobio izvrsne kritike vjerske i sekularne glazbene scene. Andrej također surađuje sa poznatim skupinama i glazbenicima sve više rastućeg žanra suvremene kršćanske glazbe te GRAMMY dobitnicima Paulom Balocheom, Michaelom W. Smithom, Hillsongom, Mattom Redmanom, Martinom Smithom i mnogim drugima. Više info na www.andrejgrozdanov.com
Andrej Grozdanov & Friends
An Acoustic Christmas 
Phil Keaggy, Vlatko Stefanovski, Zoran Majstorović, Martin Moro, John Stowell
(Bono Records)

1. The First Noel
(Traditional USA)
2. Go Tell It On The Mountain feat. John Stowell
(Traditional USA)
3. O Holy Night
(Adolphe Adam)
4. God Rest Ye Merry Gentleman feat. Vlatko Stefanovski
(Traditional England)
5. Little Drummer Boy
(Katherine Davis)
6. O Tannenbaum feat. Martin Moro
(Traditional Germany)
7. O Come, O Come Emmanuel
(Traditional France)
8. O Come All Ye Faithfull feat. Zoran Majstorović
(J.F.Wade/J.Reading)
9. Angels We Have Heard On High feat. Phil Keaggy
(Traditional England)
10. Silent Night
(Franz Xaver Gruber)

Podijeli