Aladrović: Uputit ćemo poziv sindikatima, ponudu za sad ne bih otkrio

Aladrović: Uputit ćemo poziv sindikatima, ponudu za sad ne bih otkrio

Podijeli

Ministar rada Josip Aladrović rekao je da će danas uputiti poziv sindikatima u prosvjeti za sutrašnji sastanak, odnosno za nastavak pregovora, no nije precizirao kada će to biti.
Poručuje da u Ministarstvu ljudi rade i duže od 16 sati, a na pitanje što će im sutra ponuditi, odgovorio je:

“Mislim da je u redu da ponudu sačuvamo za sastanak i da im prezentiramo sve ono što u ovom trenutku možemo ponuditi. Hoće li biti kakvih odstupanja vidjet ćemo sutra. Naravno da se nadamo kraju štrajka. Osobno sam prekulturan da komentiram današnje izjave gospodina Mihalinca. to je ispod bilo kakve razine elementarne kulture i kućnog odgoja”, rekao je Aladrović.

Podsjetimo sindikati su zatražili da Vlada do 16 sati pošalje svoju posljednju ponudu, a Mihalinec je ministra prozvao da laže.

“Štrajk sigurno nije ugodna situacija. Nije ugodna učenicima, nije ugodna roditeljima. Dolazimo u situaciju da je izvjesno produljenje školske godine. Sigurno mi kao Vlada, ali i sindikati trebali bismo imati u primisli da se ovaj štrajk okonča. Što se tiče financijskih uvjeta, ponavljam da su ta financijska traženja zadovoljna i da potrebe za štrajkom više nema”, dodao je Aladrović.

 

Podijeli