Aladrović najavio skraćeni radni tjedan: To je jedan od alata za očuvanje...

Aladrović najavio skraćeni radni tjedan: To je jedan od alata za očuvanje radnih mjesta

Podijeli

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović iz Požege, gdje danas boravi HDZ, komentirao je medijske napise o mogućem skraćivanju radnog tjedna u cilju očuvanja radnih mjesta.

“Pratimo europske prakse po tom pitanju i definitivno smo se odlučili ući u program “SURE” i definitivno smo se odlučili kroz skraćeni radni tjedan kao jedan od alata očuvanja radnih mjesta i naše ekonomije. O detaljima ne bih govorio jer ih nismo definirali. Kad ih definiramo, hrvatska javnost će sve znati o tome i definirati ćemo ih na način da budu jamac očuvanja radnih mjesta”, izjavio je ministar Aladrović te dodatno otkrio i koliko je poslodavaca do sada vratilo potpore Hrvatskom zavodu za zapošljavanje jer na njih nisu imali pravo.

“Bilo je nekoliko prijava, odnosno prijava koje se uredno obrađuju, do sada, odnosno do prije tjedan dana, koliko imam zadnji podatak, više od 10 milijuna kuna potpora je vraćeno od onih koji nisu zaslužili te potpore. To će HZZ činiti kontinuirano i nakon završetka ovih prijava.”

Podijeli