‘Ako tako triba bit’ novi ljetni singl KLAPE CAMBI

‘Ako tako triba bit’ novi ljetni singl KLAPE CAMBI

Podijeli

‘Ako tako triba bit’, autora Matka Šimca, prvi je ljetni singl klape Cambi (K. Kambelovac) koji će svoje prvo izvođenje uživo doživjeti na Splitskom festivalu u srpnju.

Matko Šimac je uz Peru Kozomaru zaslužan za uzlet klape Cambi na početku glazbenog vala kojem je upravo klapa Cambi utrla put prije 7-8 godina tijekom kojih je kroz autorske pjesme postala svojevrsna institucija novog klapskog vala.

Njegove pjesme ‘Kriva karta’, ‘Popucale rebatine’, ‘Lipoto moja’, ‘Moja presuda’, ‘Sve će doć na svoje misto’, ‘U ovoj noći’, srž su prvog albuma zabavne glazbe ‘Prava karta’ s kojim je klapa doživjela uzlet u vode mainstream izvođača zabavne glazbe.

Nakon par godina pauze ponovno smo se spontano sreli i ponovno zajedno stvorili sjajnu pjesmu. Njoj je kumovao aranžer i drugi glazbeni otac, također suradnik klape, Edo Botrić. Upravo je on minuciozno vodio cijeli glazbeni projekt, do najsitnijeg detalja, kao pravo malo glazbeno remek djelo. Produkcija, aranžman, miks…toliko pedantno i zagrijano. Kao nijedna pjesma do sada, kazao je Hrvoje Lozančić, bas-bariton klape. 

Pjesma ‘Ako tako triba bit’ ujedno je prvi solo uradak i eksponiranje novog tenora klape Duje Stanišića.

– Vjerujem da će vas pjesma već u prvim taktovima osvojiti i okrenuti novim stvarima koje se vežu uz klapu Cambi i njen autorski rad. Prve kritike radijskih glazbenih urednika prije same premijere bile su izvrsne. Nadamo se takvim reakcijama i šireg auditorija, pa i festivalske publike i žirija. Pa ‘ako tako triba bit’, bit će hit, kazao je Lozančić.

S njim se složio i Šimac koji je prezadovoljan aranžmanom i izvedbom pjesme, kao i suradnjom s klapom Cambi čiji su članovi, kaže, guštali pjevati pjesmu koja je melodijski itekako zahtjevna.

– Vjerojatno kao i svaki autor ponekad teže prepoznajem da li je nešto dovoljno dobro. U slučaju ove pjesme postao sam svjestan koliko je dobra tek nakon što ju je moj suradnik Eduard Botrić aranžmanski obukao. Duje Stanišić me, pak, oduševio količinom emocije koju nosi u svom vokalu. Na njemu je ovoga puta bio najveći teret za iznijeti pjesmu. Fantastičan pjevač. Moram naglasiti da je klapa Cambi s novom postavom dobila neku drugu dimenziju, jednako kvalitetnu, ali je uspjela sačuvati onu Cambijevu snagu interpretacije, kazao je Šimac.

Podijeli