14. prosinca u Donju Dubravu stiže izložba hrvatskih božićnih jaslica!

14. prosinca u Donju Dubravu stiže izložba hrvatskih božićnih jaslica!

Podijeli

Članovi Udruge jasličara, registrirane u Zagrebu, prijatelji hrvatskih božićnih jaslica, održali su svoj redoviti sastanak, proteklih tjedana u Zagrebu, na kojem su odlučili, da uz redovno izlaganje jaslica u Rimu i Salzbgurgu, devetu međužupanijsku izložbu u Zelini, po prvi puta održe i u Međimurju, točnije u Donjoj Dubravi.

Na tu temu prije nekoliko dana u Donjoj Dubravi je održan i sastanak članova jasličara Hrvatske, u prostoru Info centra, gdje bi se pokazna izložba postavila. Radove članova udruge moći će izložiti svi potencijalni članovi iz raznih krajeva Lijepe Naše.

Predsjednik Udruge jasličara Hrvatske Josip Barlek u samom Info centru gdje će se održati izložba predsjedao je na održanom sastanku uz domaćina i domaće pripadajuće članove, te je prostor ocijenio zadovoljavajućim za izložbu.Općina Donja Dubrava rado će ugostiti jasličare, a održati će se i radionica izrade božićnog nakita od krep papira, anđela od komušine, po dobravskom govoru od šemetinja, te će prisutni moći saznati više i o prigodnim božićnim pjesmama iz Međimurja.

Devetu godinu za redom, kako je rečeno, izložba će se održati u Zelini sa otvorenjem 25. studenog, od 5. studenog već je postavljena u Rimu i Salzburgu, a od 14. prosinca izložbu će moći pogledati mještani Donje Dubrave i svi ljubitelji hrvatskih božićnih jaslica.

Podijeli